Lennert scoort 88% tijdens openings-simultaan

 

Gisteravond opende DJC het nieuwe schaakseizoen, 2019-2020.

Bij de jeugd gaven Giel en Joao een simultaan, ieder aan de helft van het goed opgekomen deelnemersveld. Altijd een leuke ervaring voor de jeugd, en beide simultaangevers behaalden goede scores. Een prima start van het nieuwe jeugdschaak-seizoen!

Aansluitend zetten 16 senioren zich schrap voor hun simultaan tegen Lennert Lenaerts, houder van veruit de hoogste rating (2354) binnen DJC.

Lennert opende op elk bord met d4 en hield er vervolgens goed de vaart in. Nog vóór 23.00 uur waren alle partijen afgelopen. Lennert wist 13 partijen te winnen, speelde 2 remises (tegen Ynze en Leo), en verloor er slechts één (van Martijn). Een fraaie score van 88%. Geheel verdiend kreeg Lennert na afloop applaus van zijn tegenspelers, en een envelop met inhoud van voorzitter Fabian. Een leuk verjaardagscadeau voor Lennert, die namelijk om 24.00 uur 21 jaar werd.

En Martijn is vanaf nu officieel de "Angstgegner" van simultaangevers, hij won immers vorig jaar ook in de simultaan, tegen Fabian. 

  

 

Kortom een geslaagde seizoensopening, volgende week (30 augustus) spelen we de eerste ronde in de interne competitie. Let erop dat we stipt om 20.00 uur starten, dus aanwezig of aangemeld zijn om 19.50 uur is noodzakelijk om ingedeeld te kunnen worden. 

Schakers die zich nog niet hebben opgegeven voor deelname aan één of meer van de drie externe Lisb-competities (te weten voor teams, KO-beker en rapid), dienen dat alsnog zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór 1 september te doen via een mail aan wedstrijdleider Marcel Graff (mjmgraff@gmail.com).

JvdAPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020