Hoogovens - TATA 6: Jean van Kan offert zich naar de overwinning

Na een zware nacht stond alweer de laatste ronde van de weekendvierkampen op het programma. Al gapende kwamen we aan in de toernooihal, waar we wonder boven wonder op tijd aankwamen. (de enige keer) Dit hebben we aan Jean te danken, hij wil namelijk altijd naar het skiën kijken.

Stefan Simenon had duidelijk last van het geringe aantal slaap. Zouden de jaartjes bij hem gaan tellen? Stefan besloot om zeer opportunistisch te spelen. Hij offerde 4 pionnen voor zeer weinig compensatie. Ik zou haast zeggen dat hij iets anders aan zijn hoofd had.

Ook ik kon me niet echt concentreren. Ik heb 40 minuten nagedacht in de opening. Het probleem was echter dat ik geen enkel idee heb waar ik over heb gedacht. Ik vraag me zelfs af of dit aan schaken gerelateerd was. Daarom besloot ik dus maar om zeer vroeg remise aan te bieden. En gelukkig accepteerde mijn tegentander dit.

De enige die goed om kan gaan met weinig slaap is onze "oude" rocker Jean. Hij speelt altijd zijn beste schaak als hij weinig heeft geslapen. Jean boekte een zeer overtuigende zege met een fraai loperoffer. In onderstaande stelling speelde Jean Lxg7!Jean had alles tot het mat toe berekend. Door deze fraaie overwinning wist Jean de eerste plaats in de wacht te slepen. Met de overwinning van Jean kwamen we gezamenlijk op een score van 5,5 uit 9.

Alle uitslagen vindt U hierPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018