Schaaksimultaan Stefan Spronkmans tegen schakers van "De Raadsheer"

In het kader van het 50 jarig bestaan van de schaakvereniging "De Raadsheer"en het 25 jaar middagschaak organiseerde deze Elsloose schaakvereniging als voorafje een simultaan. Als simultaangever werd Stefan Spronkmans uitgenodigd. Logische keuze, daar Stefan al diverse malen clubkampioen is geweest van DJC en ook nog de kleinzoon is van Hub Spronkmans. Hub is nl het langste lid van deze club.

14 spelers van "De Raadsheer" namen het op tegen Stefan. Stefan speelde erg sterk.

Zie de 2 filmpjes

 

 

Echter hij kon niet voorkomen dat Piet Schreur middels een remise toch nog de eer redde van deze leuke, enthousiaste schaakclub uit Elsloo.

zie diagram waar je kunt spreken van een gelijkwaardig einspel na bereiken van de 42e zet voor zwart .. Lc3..

 

 

Stefan zijn reuze score kwam uit op 96%. Dat doet een Hans Böhm hem nog niet eens na!

U kunt de partij die hij speelde tegen Piet Schreur en mijzelf nog na spelen.

Moet zeggen dat Piet heel keurig gespeeld heeft en de hele partij niet echt beter of minder gestaan heeft. De remise uitslag was absoluut geen cadeautje van de kant van Stefan.

Zelf moet ik zeggen dat Stefan telkens snel aan het bord verscheen. Ik had nl. liefst wat meer tijd gehad, maar wat moet een simultaangever daarvan zeggen. Hij dient 14 partijen tegelijkertijd te spelen. ik snap niet hoe men dit überhaupt kan. Wel eens gelezen dat dit bij dammen nog moeilijker moet zijn dan bij het schaken.

Op de 20e zet van zwart had ik overwogen om ..Df5 te spelen. Er had kunnen volgen 21. f3 Ld4+ 22 e3 Pxe3 23. Txe3 met klein voordeel voor zwart. zie Diagram.

 Aldus Rene Chappin

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018