Schouten winnaar Nieuwjaarstoernooi 2012

Ik fungeerde als chauffeur die dag, na Diana, Peter en Hans opgehaald te hebben reden wij gezellig naar Roermond.

Het tradionele nieuwjaarstoernooi 2012 georganiseerd door ’t Pionneke werd door 5 DJC schakers bezocht.

Onze spelers speelde niet onverdienstelijk. Ik durf zelf te zeggen goed!

Diana Dalemans speelde in groep 1 en werd net niet 1e. Jammer omdat ze tot het laatst steeds op kop had gestaan in een sterke groep die door Eric Schouten gewonnen werd. Zie filmpje van beide kemphanen.

 

Peter van Dinteren  werd in groep 2  tweede achter een sterk spelende  Bram Brassé van Brunssum. Zie foto ( rechterkant achteraan) waar beide spelers tegen andere schakers spelen.

In groep 4 zat ik zelf. Ik werd 3e maar ik had eigenlijk moeten winnen in deze groep. Maar als je zo stom bent 2 gewonnen stellingen te verliezen ben je het niet waard. Een keer was ik zo aardig met een paard en pion meer onnodig te verliezen tegen de latere groepswinnaar Ralf Heinrichs, en tegen Rob Haarsma die huisschakers is liet ik mijn dame instaan.

Hans Akkerboom speelt normaliter altijd sterk op dit toernooi. Echter hij had zijn dag ook niet en werd 6e in de 5e groep. Dat terwijl hij in 2010 groepswinnaar was en vorig jaar meen ik 2e of 3e was geworden. Zie filmpje waar Hans tegen Dei Heinen speelt.

Tenslotte troffen wij verrassend Marc Widlac aan die op eigen gelegenheid naar Roermond was gereden. Marc werd van DJC  de enige die kampioen in zijn  groep werd.  Hij speelde in de 6e groep.

De opkomst was zeer goed te noemen. Er waren zelf 7 groepen.

Ik moet zeggen dat het toernooi in goede handen was van Wiel Scheeren, Dai Heinen en Eric Barentsen. Voor verder details van de uitslagen kijk naar de site van Pionneke bij het kopje Toernooien.

http://www.pionneke.nl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

Aldus Rene ChappinPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018