Euregiocup en league voor de jeugd in Houthalen-oost

Gisteren werd de 5e ronde in de euregiocup en league gespeeld. Deze keer werden de spelers verwelkomt in het cultureelcentrum in Houthalen-oost. Een prima dag om te schaken want de regen bleef met bakken uit de lucht vallen.

Wederom waren er mee dan 50 jeugdspelers aanwezig. Deze grandprix heeft dit jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt. Kleine achteraf zaaltjes zijn nu echt te klein om met deze groep te spelen.

Loris, Giel en Jos hadden zich ingeschreven om namens DJC aan te schuiven. Helaas was Loris ziek gisteren en kon op het laatste moment niet mee. Gelukkig bleek dat Kuokuo zich op het laatste moment nog had ingeschreven. Dus toch met 3 man aan de start. 

Kuokuo startte in groep 2 van de euregiolegue. Hij heeft daar zeer goede partijen gespeeld en kon  3 punten (uit 5 partijen) laten bijschrijven achter zijn naam.

Giel en Jos speelden beiden weer in de 1e groep. Er werd in de auto al gespeculeerd  en er werd besloten dat ze het tegen elkaar maar op een remise lieten aankomen zodat ze in deze groep in ieder geval beiden met een 1/2 punt uit 5 naar huis zouden komen. Het werd echter een vele betere dag. Zowel Giel als Jos wisten 2 1/2 punt in dit sterke veld binnen te halen. 

Alle drie de mannen konden dus terug kijken op een geslaagde schaakmiddag.

Met nog 2 wedstrijddagen voor de boeg in deze serie worden de tussenstanden nu ook uitgesplits in leeftijdscategorieen zodat iedereen al een beetje kan kijken hoe hij of zij nog kans maakt op een podiumplek.

In de euregiocup staat Loris op de 21 ste plaats in het algemeen klassement ( van de 76 deelnemers)

In zijn eigen categorie (2007)  staat hij nu 5e. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is hij nog met 3 anderen in de race voor de 2e en 3e plek. Het onderlinge verschil is maar klein.

In de euregiocup staat DJC als club op de 15e plaats ( van de 19 deelnemende clubs) Loris heeft alle punten in zijn eendje bijeengespeeld. Hier is een podiumplek niet meer te halen voor DJC

In de Euregioleague staat in het algemeen klassement Giel op een 3e plaats, Jos op de 6e,  Kuokuo op de 14e plaats, Tijs op de 16e plek en Lucas op een 25e plaats ( van de 27 deelnemers).

In de eigen leeftijdscategorieen staan Giel en Jos nu 2e, Kuokuo 9e, Tijs 10e en Lucas 14e.

In deze groepen kan nog van alles gebeuren. Omdat er partijen in subgroepen gespeeld worden ( de beste 6 tegen elkaar dan de volgende groep met  7 t/m 12e plek enz) gaat het  waarschijnlijk erop aankomen wie het meeste geluk heeft en in de laatste wedstrijd niet in groep 1 hoeft te spelen. Daar spelen namelijk een 3/4 tal spelers die op een veel hoger niveau schaakspelen dan de rest van het veld. Daar vallen dus maar weinig punten te halen voor de anderen.

Als laatste is er dan het clubklassement in de Euregioleague.

DJC staat dankzij bovenstaande 5 spelers op een 2e plek. Echter de hete adem van Rochade Eupen en Houthalen-oost is heel erg voelbaar. 

Een van de twee wedstrijden die nog op de planning staan,  gaat gespeeld worden in Stein. De oproep is dan ook aan alle jeugdspelers van Stein om dan mee te doen. Dan kunnen we in ieder geval een beker in het clubklassement veilig stellen.

Jullie worden nog op de hoogte gesteld van de datum.

 

 

 

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019