Uitslag ZKV schrijfwedstrijd

Loek B: Een van de activiteiten rondom het 50-jarig jubileum van onze schaakvereniging was het organiseren van een bijzondere schrijfwedstrijd. De opdracht was: schrijf een zeer kort verhaal (ZKV) dat moet passen op één A4'tje (= ca. 400 woorden), waarin het schaakspel op een of andere manier een rol speelt. De sluitingsdatum was 28 november en in totaal werden er 33 bijdragen ingestuurd.

 

Een deskundige jury, bestaande uit Peter Mikkers, Fabian Miesen en Loek Buchholtz, heeft alle verhalen gelezen en beoordeeld. De schrijvers zijn ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 8 - 12 jaar, 12 - 18 jaar, en 18 jaar en ouder. De schrijver van het het mooiste verhaal uit iedere leeftijdsgroep zou een prijs winnen. Alleen in de leeftijdsgroep 8 - 12 jaar bleken er twee verhalen dezelfde scores te hebben behaald en dus werd besloten in deze leeftijdsgroep aan alle twee een prijs te verlenen. Dat betekent dat er vier winnaars uit de bus zijn gekomen.

En als dank en tegelijk als aanmoediging voor alle andere kinderen die ook een verhaal hadden geschreven, werd bij een bezoek aan beide scholen - groep 8 van basisschool 'KC Aelse' in Elsloo en groep 7 van 'OBS De Maaskei' in Stein - door DJC een gratis 'schaakclinic' aangeboden van zo'n vier bijeenkomsten. De kinderen en de leerkrachten vonden dit een prima idee en in het nieuwe jaar gaat dit dan ook op beide scholen plaatsvinden.

In een live radio-uitzending van Lokale Omroep Stein van zondag 17 december hebben de vier prijswinnaars ieder hun eigen verhaal voorgelezen en werden de prijzen in de vorm van een boekenbon aan hen uitgereikt. Met de schrijvers en enkele trotse familieleden erbij werd het een erg gezellige bijeenkomst in de studio van de lokale omroep.

Hieronder de vier winnende verhalen.

Robin Janssen (8-12 jaar) - Vriendschap of oorlog

Lou Houben (8-12 jaar) - De Juiste Combinatie

Emma Stijnen (12-18 jaar) - De Juiste Combinatie

Rien Seip (>18 jaar) - Koningin van de nacht

 

De verhalen staan ook in onze one-drive folderPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018