In memoriam Ad van Os (1924-2017)

Vanochtend kregen we het bericht dan Ad van Os ons helaas ontvallen is.

Ad is altijd een geweldige ambassadeur geweest voor de ons zo geliefde schaaksport. Zijn voorliefde ging altijd uit naar het lesgeven en helpen van de jeugd. Ad is altijd bezig geweest om de jeugd verder te helpen in en buiten het schaken. Voor zijn jarenlange inzet heeft Ad dan ook volkomen verdiend een lintje mogen ontvangen. 

Ad is jarenlang lid geweest van schaakclub GESS. Pas in zijn latere leven is hij intern bij DJC komen spelen. Wij hebben altijd veel plezier met Ad mogen beleven op onze clubavond. Met zijn warmte en jeugdig enthousiasme is hij altijd een groot voorbeeld voor ons geweest. Als Ad het over zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen had, straalde hij van oor tot oor. De warmte die hij koesterde naar zijn vrouw en familie was altijd een genot om te zien.

Ook in zijn laatste jaar heeft Ad de examens van de DJC jeugd afgenomen waarmee hij liet zien dat hij tot op het laatst zich actief bezig heeft gehouden met vrijwilligerswerk. Zijn brein functioneerde nog altijd zeer goed. Een fraai voorbeeld hiervan was zijn recente mooie partij tegen Nico Havenaar. Zijn lichaam heeft hem echter in de steek gelaten. Wij zullen Ad zijn warmte en jeugdig enthousiasme gaan missen. Met u is een mooie warme man heen gegaan. Bedankt voor alles wat u voor DJC en de schaakwereld heeft gegaan.

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019