Knappe overwinning DJC Stein uit tegen Viannen/DVP

Na het enigszins teleurstellende gelijkspel tegen Voerendaal 2 wilden we ons tegen Vianen revancheren. Helaas moesten we het wel zonder Ynze en Rob die allebei op vakantie zijn. Verder kon ook Roel niet meespelen waardoor we een invaller nodig hadden. Gelukkig kon Jeroen invallen waardoor we een waardige invaller hadden die altijd op tijd komt, toch...

 

Dit gebeurde echter niet, maar hier kon Jeroen niet veel aan doen. Jeroen kwam maar liefst 45 minuten te laat omdat er een grote file stond in de buurt van Nijmegen. Het laat me trouwens denken aan de keer dat we ooit 45 minuten te laat arriveerde omdat we 16 keer langs de Philips fabriek reden zonder het speellokaal te vinden. Ik zal niet aangeven wie de chauffeur toen was maar het laat zich wellicht wel raden.

Maar Jeroen was niet de laatste DJC'er die aanwezig was. Stefan Simenon was in dezelfde file beland en moest alle zeilen bijzetten om binnen het uur aanwezig te zijn. Hij vertelde mij dat hij 120 reed op een weg waar 80 toegestaan is voor de beschaafde mensen. Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat Stefan toch ouder begint te worden. Stefan kwam uiteindelijk 40 seconden voor de deadline binnen. De enige vraag die overblijft is of dit record nog ooit gebroken gaat worden.

 

Na het spannende begin kon de wedstrijd uiteindelijk beginnen. Eigenlijk verliep het vanaf het begin af aan redelijk soepel. Waar er veel eensgezindheid was op de eilandjes van DJC kant Rene kreeg als eerste een remiseaanbod. Rene besloot dit remiseaanbod te accepteren omdat het er goed uitzag op de eerste 4 borden. Tevens had Rene een half uur minder op de klok waardoor hij besloot om remise te accepteren. (0,5-0,5)

Hierna was het de tijd aangebroken voor ons te laat kom eiland of file-eiland. Zoals wel vaker voorkomt zijn degenen die als laatste binnenkomen het eerste klaar. 40 seconds Stefan speelde de hele partij in de 6de versnelling. (geheel in zijn stijl) Toen de tegenstander een tijdsachterstand kreeg besloot hij om remise aan te bieden. Dit nam Stefan dan ook aan omdat hij ook zag dat het op de eerste 4 borden goed uitzag. (1-1)

Last minute invaller Jeroen wist daarna ook remise te maken. Hij kwam slecht uit de opening maar hij wist met een goed getimed d5 goede praktische kansen te genereren waardoor hij wit voldoende vragen stelde waardoor hij uiteindelijk besloot om remise aan te bieden in een betere stelling voor wit. Wat mij betreft was dit remiseaanbod iets te vroeg omdat ik denk dat wit in de eindstelling nog altijd iets beter staat. De stelling van Jeroen was gedurende de hele partij verdacht maar hij wist zich knap te verdedigen tegen een tegenstander die haast 200 punten meer heeft dan hem. (1,5-1,5)

 

Het duurde hierna 59 minuten en 20 seconden voor het eerste punt werd gescoord. Lennert kwam goed uit de opening en had gedurende de hele partij licht voordeel die hij om wist te zetten in een vol punt. Zijn voordeel werd steeds groter vanwege een paar kleine foutjes van zwart waardoor hij uiteindelijk winnend voordeel kreeg. Uiteindelijk wist hij de partij dan ook op toepasselijke wijze op tijd te winnen. (2,5-1,5)

Hierna was het de beurt aan de Ghriet Titulaar look a-like Jozef. Zijn broer gaf hem deze bijnaam aan de hand van zijn huidige baardgroei. U mag zelf oordelen in hoeverre 40 seconds Stefan gelijk heeft: 

 

 

Jozef kreeg na de opening een betere structuur waardoor zwart het moest hebben van zijn tactische mogelijkheden. Jozef wist dit echter fraai te pareren met een prachtig idee Kf2! Nadat de zwarte aanval werd het voor hem tijd om zelf een aanval op te zetten. Uiteindelijk liet de tegenstander hem zelfs mat zetten. (3,5-1,5)

40 seconden na de overwinning van Jozef maakt ik het succes op ons eiland helemaal compleet door ook te winnen. Ik wist na de opening een klein voordeeltje te bemachtigen die ik langzaam wist om te buigen in een overwinning. Hierdoor was de overwinning een feit waardoor het tijd was om onze overwinning te vieren (4,5-1,5)

 

De meest interessante partij van de dag gespeeld door Nicola. Hij wist met zwart tegen een zeer sterke tegenstander een goed ogende stelling te bemachtigen. Hij wist dit te bereiken door zeer snel te spelen. Hij wist zelfs de tijdcontrole te bereiken met meer tijd op de klok dan dat hij begonnen was. Hij wist 40 zetten te spelen in minder dan 59 minuten en 20 seconden. Velen van ons dachten dat de stelling gewonnen was maar de stelling heeft de remisemarge lange tijd niet verlaten. Nicola vergreep zich waardoor hij ondanks zijn goede partij verloren kwam te staan. (4,5-2,5)

Als laatste was het toen de beurt aan onze teamleider. Betonnen Stefan liet enkele schuren in zijn beton toe waardoor hij na een fraaie combinatie van zijn tegenstander een pion verloor. Gelukkig had Stefan zijn betonlijm meegenomen. Hierdoor kan hij zijn stelling vastlijmen waardoor hij uiteindelijk nog remise wist te bemachtigen. Hierdoor wed de einduitslag 5-3 in ons voordeel. Laten we hopen dat we deze trend de rest van het seizoen kunnen vasthouden.

 

T

Vianen/DVP

2174

DJC Stein

2120

3

5

 

FM Ulrich Dresen

2224

FM Lennert Lenaerts

2163

0

1

 

FM Reiner Odendahl

2372

Nicola Grecuccio

2203

1

0

 

Dennis Kerstens

2241

FM Jozef Simenon

2168

0

1

 

Ornett Stork

2104

Fabian Miesen

2234

0

1

 

CM Thorsten Werbeck

2126

René van Hassel

2106

½

½

 

Ivo Stork

2129

Stefan Spronkmans

2046

½

½

 

Ulrich Perschke

2068

Stefan Simenon

2107

½

½

 

Jan Selten

2125

Jeroen Schilperoort

1935

½

½

Hier kunt u de 8 gespeelde partijen bekijken van ons 1e team van DJC.

Aldus Fabian Miesen

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019