Herfst toernooi Tegelen ( jeugd grandprix)

Met het Herfst toernooi in Tegelen, is gisteren weer de start  gemaakt (voor de jeugd schakers) voor het nieuwe schaakseizoen.

Namens DJC hebben Giel en Jos zit in het strijdgewoel gemengd.

Opvallend was dat ook in dit toernooi te zien was dat het aantal jeugdspelers dat meespeelt in lisb toernooien helaas afneemt.

Dit leidde ertoe dat er niet gespeeld ging worden in voorrondes in de ochtend en finale poules in de middag. Voor iedere leeftijdscategorie werd, aan de hand van de inschrijvingen, gekozen voor een hele competitie of een halve competitie.

Jos trad voor het eerste jaar aan in de D-categorie. Hij heeft zich daar uitstekend staande gehouden en met 5,5 punten uit 10 is hij als 4e geeindigd.

Giel speelde voor de eerste keer in de C-categorie die met 10 deelnemers de grootste groep vormde. Hier was het duwen en trekken in de kop, maar Giel wist zich meer dan uitstekend staande te houden. Met 7 uit 9 is hij 2e geworden in deze groep.

Op het einde van een lange schaakdag werden de grand prix prijzen van vorig jaar uitgedeeld.

Zowel Giel ( gedeeld 1e in de D) als Jos ( 1e in de E) mochten daarvoor een beker in ontvangst nemen. De beker voor Tijs (2e in de E)

werd ook op een lift naar het zuiden getrakteerd.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018