UITNODIGING VOOR EEN WANDELING TE GEULLE

 

Beste clubgenoten,

Als het goed is hebben jullie gisteren al een mail hierover ontvangen.

Je ziet DJC biedt meer dan alleen schaken en gezelligheid. Het is ook een sportieve club. 

 

Het schaakseizoen loopt binnenkort ten einde. Na alle schaak-denkwerk is dan aantrekkelijk om lichaam en geest weer wat meer in balans te brengen.    

 

Vandaar dat ik jullie hierbij uitnodig om op 10 juli deel te nemen aan een gezellige wandeling in Geulle. Een clubgenoot heeft samen met zijn echtgenote een mooie route uitgestippeld. Tijdens de wandeling zal hij kort iets vertellen bij enkele monumenten / haltes, maar dat blijft beperkt, immers het wandelen en de gezelligheid staan voorop.   

 

De kerninformatie op een rijtje:

 

Voor wie?

DJC-leden, en elk deelnemend DJC-lid mag 2 introducés meenemen;

 

Wanneer en waar?

Zondag 10 juli 2016, aanwezig zijn om 10.45 uur, starten op het Marktplein in Geulle-beneden. Er is daar genoeg parkeergelegenheid. [De EK-finale begint die dag pas om 21.00 uur, dus daarin kan geen excuus worden gevonden om niet mee te wandelen…];

 

Kosten?

Eigenlijk vanzelfsprekend, maar ik meld het toch maar: deelname aan de wandeling is gratis;

 

Programma?

De wandeling bestaat uit twee delen. Het eerste deel is 5,9 km lang, het tweede 4,4 km. In totaal dus iets meer dan 10 km, maar het is mogelijk om slechts één deel te lopen, want beide delen starten en eindigen op het Marktplein. Het eerste deel bevat wat meer cultuur, en het tweede wat meer natuur.  

 

Tussen deel 1 en deel 2 wordt gepauzeerd, in café “De Gäöllenaer” [Hulserstraat 77, schuin tegenover Marktplein] is er dan koffie en vlaai.

DJC betaalt - uitsluitend voor DJC-leden - 1 koffie/thee met 1 stuk vlaai, al het meerdere is voor eigen rekening. Ik heb geregeld dat we - dus ookintroducés - € 3,50 betalen voor 1 koffie/thee met 1 stuk vlaai, welke actieprijs alleen geldt bij voldoende deelname van – zeg – ten minste 15 personen.

 

Na afloop van deel 2 zou gezellig zijn om samen nog wat te drinken in het café, in dat geval uiteraard voor eigen rekening.     

 

Duur en zwaarte van de wandeling?

Bij een normaal rustig wandeltempo, van circa 4 km per uur, zal deel 1 van de route circa 2 uren in beslag nemen. Dit mede omdat we dan 1x het hoogteverschil van zo’n 50 meter, tussen Geulle-beneden en Geulle-boven, moeten overwinnen, en bovendien enkele monumenten / haltes de revue passeren. In beide delen van de wandeling zitten overigens ook enkele kleinere klimmetjes.

Deel 2 zal (starten rond 13.45 uur en) circa 1 uur en 30 minuten in beslag nemen, mede vanwege de kilometers (en de vlaai) die we dan al in de benen hebben. Ook in dit tweede deel moet 1x het hoogteverschil tussen “onder” en “boven” worden overwonnen. Grofweg duurt de totale wandeling, inclusief pauze, dus zo’n 4 en een half uur, van 11 tot (afgerond) 15.30 uur.

Om de gehele wandeling goed te volbrengen, is een redelijk goede basisconditie nodig. LET WEL: DEELNAME IS GEHEEL VOOR EIGEN RISICO!;

 

Benodigdheden?

Goed (wandel)schoeisel is vanzelfsprekend van belang, alsook aan de weersomstandigheden aangepaste kleding. Zorg zelf voor een lunchpakket en drank voor onderweg, als je daar behoefte aan hebt. Verder is prettig als iedereen een goed humeur meebrengt…

 

Aanmelden, hoe en tot wanneer

Aanmelden per e-mail, uiterlijk vóór 1 juli a.s., op  mailadres dat in de mail stond wat jullie op 6 Juni van Fabian hebben ontvangen ( indien je dat niet ontvangen hebt kun je dat naar rvhchappin@home.nl  mailen) 

geef wel duidelijk aan het volgende: 

-        aantal DJC-leden en aantal introducés dat je aanmeldt;

-        aantal stukken vlaai dat je voor je totale aanmelding wenst te reserveren (ik moet immers tijdig vlaai                  bestellen bij de cafébaas);

-        alleen deel 1 / alleen deel 2 / gehele wandeling.

 

LET WEL: met aanmelding verklaart de aanmelder automatisch, dat alle personen die hij/zij aanmeldt, ervan op de hoogte zijn en accepteren dat deelname voor eigen risico is!

 

Tot slot:

Hopelijk mag ik ook jouw aanmelding (tijdig) tegemoet zien. Als de weergoden niet tegenwerken, maken we er op 10 juli met zekerheid een geslaagde middag van!

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019