Verslag Landau Axel - DJC Stein

Voor de tweede ronde van de competitie moesten we uit naar Axel. We wisten van te voren dat het een zware dag zou worden omdat we twee vaste krachten misten. Ynze had besloten om een bijdrage te leveren aan de schuldencrises van de Grieken en Stefan lag op het strand van de mooie dames in Brazilië te genieten. En omdat wij proberen met onze tijd mee te gaan kozen we 2G als vervangers. (Gerard en Gino)

De opening was voor Nicola. Hij speelde de mooiste partij van de dag. Nadat Nicola het openingsvoordeel had was er geen houden meer aan voor zijn tegenstander. Met enkele krachtzetten wist Nicola het voordeel dan ook overtuigend in de winst om te zetten.

Daarna was het de beurt aan Jozef. Jozef probeerde om spel te creëren maar zijn tegenstander gaf hem geen aanknopingspunten. Waardoor remise de terechte uitslag was.

Daarna nam Axel het initiatief in handen. De tegenstander van Gerard wist enkele mindere zetten keihard af te straffen. Zijn 1G netwerk zat vol met een dubieuze partij van mij wat niet goed werkt als je wil winnen.

Ook Stefan wist na een slecht openinge zijn stelling niet te redden. Zijn tegenstander liet hem één kans die Stefan vergat om te pakken. Stefan mistte dit echter waardoor de nederlaag onafwendbaar was.

Er begon echter enige hoop te gloren voor DJC toen Gino en René allebei remise wisten te maken in een mindere stellingen. Gino en René hadden allebei een iets mindere stelling op het bord. René kreeg in mijn ogen remise waar hij duidelijk minder stond. Zijn tegenstander besloot echter om remise te maken waardoor Rene ongeslagen blijft in DJC 1.

Gino wist zich goed te verdedigen in een moeilijke stelling waardoor hij met zijn remise een uitstekend debuut maakte.

Toen was het woord aan de sterkste speler van ons team. Lennert wist overtuigend te winnen waardoor hij dit jaar nog altijd op 100% staat met 3 uit 3 dit jaar. Waaronder twee overwinningen tegen 2 IM's. Ik denk dan ook dat Lennert zeker de mogelijkheid heeft om IM te worden in de toekomst.

Met de stand 3,5-3,5 was het toen aan mij. We hadden besloten om geen onnodige risico's te nemen. Ik was klaar om in remise te maken toen mijn tegenstander opeens voor de winst ging spelen. Hierdoor kreeg hij zwaktes waardoor ik voor de winst kon spelen. Nadat hij de remise had gemist wist ik de overwinning na 82 zetten binnen te halen voor DJC.

Na afloop hebben we de overwinning natuurlijk gevierd onder het genot van een heerlijke maaltijd. De enige smet op de overwinning was dat Gerard geen droge rode wijn kreeg van de Zeeuwse meisjes. 

8 partijen van ons DJC 1 teamPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019