TataSteelChess - 3 : Bijna alle DJC-ers in de prijzen

Fabian M:  Ook de laatste ronde van de weekendvierkampen verliep redelijk succesvol voor DJC met 2,5 uit 5. Iedereen wist een prijs te behalen op Stefan Simenon aka der Schlacke. Dit is de bijnaam die hij over heeft gehouden aan deze ronde.

Als eerste was Jean van Kan klaar. Hij besloot om zeer snel remise te maken tegen Peter Bruls. Beide hadden de laatste ronde geen zin om tegen elkaar te spelen. Het enige wapenfeit van Jean was dat hij Baadur Jabova een sigaret gaf.

Daarna was het de beurt aan Stefan Spronkmans om remise te maken. Hij weigerde remise maar hij gaf daarna een pion weg waardoor hij uiteindelijk besloot om in zetherhaling te berusten. Hierdoor eindigde Stefan Spronkmans en Jan op een gedeelde tweede plaats met 3 remises. Ik vraag me echter wel af of je een prijs verdient als je geen enkele partij weet te winnen.

Ook ik wist remise te maken in de laatste ronde. Dit zorgde ervoor dat ik met 2,5 uit 3 de groep wist te winnen. In de eindstelling kon ik nog wel doorspelen maar ik denk dat de stelling ongeveer in evenwicht is. En natuurlijk is het niet erg als je met remise de groep weet te winnen.

De ster van de weekendvierkampen voor DJC was Ruud. Hij wist al zijn drie partijen op overtuigende manier te winnen. Hierdoor mag hij volgend jaar een groep hoger spelen. Dit is natuurlijk meer dan verdiend als je alle partijen weet te winnen.

Als laatste was Stefan Simenon bezig. We waren er in dit weekend achter gekomen dat Stefan de enige was die van kaas hield. In zijn partij werd ook zijn voorliefde voor gatenkaas duidelijk. Door de vele gaten in zijn stelling moest hij een pion geven waardoor hij in een lastig eindspel kwam. Zijn tegenstander kon echter niet meteen een winstplan vinden waardoor hij pas won op zet 91.

Hierdoor moesten we de hele dag wachten om Stefan te zien verliezen. Hierdoor hebben wij hem maar der Schlacke genoemd. Zoals Stefan zelf al zei: "Als ik dit had geweten had ik mij Herdersmat laten zetten"
Als straf hebben we besloten dat Stefan het hele jaar niet harder dan 91 mag rijden. Stefan wist echter te onderhandelen dat dit alleen binnen de bebouwde kom geld. Het lijkt er op dat Stefan ons uiteindelijk toch nog te slim is af geweest.

Tijdens de weekendvierkampen hebben we ontzetten veel lol gehad met zijn allen ook al had dit vaak niet te maken met het schaken. Daarom wil ik Stefan Simenon bij deze bedanken voor zijn gastvrijheid en ik hoop dan ook dat we volgend jaar net zoveel plezier hebben.

 

uitslagen

  Weekend 4kampen Ronde 1 2 3 Tot TPR  
2E Fabian Miesen   1 1 0,5 2,5 2395 1e plaats
2F Stafan Simenon   0 1 0 1 2014 3e plaats
3A Stafan Spronkmans   0,5 0,5 0,5 1,5 1952 2e plaats
4L Jean van Kan   0,5 0,5 0,5 1,5 1825 2e plaats
7E Ruud Hooglander   1 1 1 3 1858 1e plaats

partijfragmenten

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019