De mooiste ooit

Ynze M: Afgelopen zondag speelden we met Eisden 1 tegen het sterke Leuven, waar onder anderen Maurice Peek (vroeger DJZ) speelt.

Maurice wist op bord 1 Partick Driessens te verslaan. Het werd een zeer spannende wedstrijd. Karl Schubert en Ronny Willen kwamen beiden gewonnen te staan, maar verloren uiteindelijk wel allebei. Ronny Willen speelde een brilliante partij, veegde zn tegenstandr van het bord, maar ging in de finale opeens heel har donderuit. Benjamin Nachbar maakte remise en Wolfgang de Cauter wist net niet te winnen. Er waren drie overwinningen aan de Eisdense kant. Fabian Miesen won fraai met een stukoffer, waar hij steeds meer pionnen voor kreeg. Joep Nabuurs versloeg zijn tegenstander, toen die al snel in de opening de zetten door elkaar haalde. Zelf speelde ik een zeer interessante partij. Met zwart kwam ik redelijk uit de opening, maar op zet 25 wist ik een zet van ongekende schoonheid te spelen (al zeg ik het zelf). Mogelijk was dit wel de fraaiste zet die ik ooit gesppeld heb, in ieder geval voor het oog. Ik offerde een paard en zwart kon ondanks een paard voorsprong niets doen en raakte een pion achter. Mijn tegenstander gebruikte zo'n beetje al zn resterende tijd om een oplossing te zoeken die er hij had nog 1 minuut over voor de resterende 15 zetten. Ik had er nog ruim 15, maar ik ging wel als eerste door mn vlag. In de tijdnood had ik mn notatie slecht bijgehouden, maar ik had juist de 40 zetten gehaald. Na de stoom te hebben afgeblazen kwam er een uiteindelijk een eindspel van dame en pion tegen dame op het bord dat ik wist te winnen. 

We maakten daarmee toch nog 4-4 

Alle details vindt U hier

U kunt de kritieke momenten in de partijen van mij, Fabian, Joep en Ronny hieronder nog eens naspelenPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018