Partij Arthur Hendrickx - Luc Cornet remise


Gedurende 7 donderdagen tussen 30 januari en 13 februari vindt te Maasbracht het Open Kampioenschap van Midden-Limburg plaats. Zelf had ik al veel zin om mee te doen (ware het niet dat ik met veel dingen bezig ben en dus weinig tijd heb). Maar na de oproep van Peter Mikkers om niet alleen te moeten spelen, heb ik dan besloten om mij ook in te schrijven. Tot nu toe kan ik niet zeggen dat ik hier spijt van heb.  

Gisteren werd de vierde ronde afgewerkt. Tot hiertoe had ik al tweemaal met wit gewonnen (Henk Rijs en Arie Schakel) en ben ik met zwart door het oog van de naald gekropen tegen Thieu Van Pol (kwaliteit en pion achter, maar ik had het loperpaar). In een 'topduel' speelde ik met zwart tegen medeleider Arthur Hendrickx. Hij is meervoudig toernooiwinnaar, elohoogste, had in de vorige edities maar één remise moeten toestaan. Dat hij ook 2,5 op 3 had, was omdat hij vorige week niet kon spelen wegens de Rapidbeker. Als je je afwezigheid bij één van de eerste vier rondes op voorhand aankondigt, dan krijg je een half punt bye. Daarnaast was ik enorm uit vorm. Ik heb dit jaar zelfs nog niet kunnen winnen met zwart. Kortom, het beloofde een zware avond te worden. Ik wist totaal niet wat Arthur speelde, dus het moet jullie niet verbazen dat ik met veel tijdsachterstand uit de opening was gekomen. Op een bepaald moment stond ik één uur en 10 minuten achter in tijd terwijl ik nog meer dan 20 zetten moest spelen. Maar ik ben redelijk goed uit de opening gekomen: ik stond een pion voor en de witte aanval was volledig afgeslagen. Op de 16de zet, toen ik wat sneller moest beginnen te spelen, heb ik 16..f5 niet voldoende onderzocht. Ik zag niet onmiddellijk een winst op één tegenzet en wou hiervoor dan ook niet mijn koningsstelling verzwakken. Maar achteraf bleek dit winnend te zijn. Ook achteraf bleek dit de enige grote mogelijkheid te zijn geweest. Zwart heeft de ganse tijd zeker beter gestaan, maar het was nooit genoeg voor de winst. Dus een terechte remise.

 

Tot slot nog een grappige anecdote meegeven. Na deze partij (die trouwens veruit het langst geduurd heeft) werd er nog geanalyseerd met toch zeker 6-7 mensen. De mensen stonden dus in rijen naast en achter ons. En op een gegeven moment wou iemand die tamelijk ver stond, een variant op het bord zetten. Maar hij stootte per ongeluk mijn icetea om die op het bord en de stukken kwam. Het bord en de stukken werden vlug afgeveegd waarna de analyse terug verder kon gaan.

 Aldus Luc.
Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2018